På gång

Björkö Samhällsförening kallar till årsmöte

Björkö Samhällsförening håller årsmöte

Måndag 23 augusti, 2021, kl. 18.00 i Kunskapstorget, Björkö Skola

I Björkös nya samlingslokal kommer vi att, förutom sedvanliga årsmötesärenden också behandla frågan om att införliva Björkö Samverkan, med sina projektgrupper, i Björkö Samhällsförening.

Vi kommer också att informeras om och diskutera kommunens Fördjupade Översiktsplan för Björkö och de diskussioner vi haft med Öckerö Fastighets AB om ny byggnation i centrala Björkö.

Beslut på årsmötet kräver medlemskap i Björkö Samhällsförening. Medlemsavgift 100 kr/hushåll betalar du med PG 439 55 51-7 eller Swish 1232632180

Deltagarantalet anpassas till gällande restriktioner.

Säkra din plats genom att anmäla dig på tfn 0708-219424

Välkomna till en kväll om framtida Björkö!

Beslut om nya stadgar

Får vi medlemmarnas godkännande om att ombilda Björkö Samhällsförening till Björkö Samhälls- och Samverkansförening så måste vi också formulera om stadgarna efter dessa tankar.

Vill du ha stadgarna för en förändrad styrelseverksamhet, så hör av dig till Helena Larsson, mobil 0708-219424.

Björkö Samhällsförening påverkas av Corona-pandemin

Björkö Samhällsförenings styrelse har nu beslutat att skjuta fram vårt årsmöte för att avsluta verksamhetsåret 2019. Det bästa hade varit om vi hade kunnat genomföra årsmötet och lämna 2019 års verksamhet bakom oss och sedan koncentrera oss på år 2020 – som ju också snart är till ända. Men nu har Coronan återigen satt stopp för det och vi hoppas kunna ha båda årsavsluten under våren 2021 istället.

Det är tänkt att årsmötet ska innehålla en första diskussion, och kanske beslut, om att lägga in Björkö Samverkan i verksamheten. Detta är något vi verkligen vill – och behöver. Jag, som ordförande, och valberedarna under senaste år, har märkt att Björköbor gärna vill engagera sig, men helst i ett konkret och tidsbestämt uppdrag/projekt. Därför har det blivit allt svårare att få ledamöter till styrelsen, samtidigt som de som engagerar sig i ett projekt behöver verksamhetsstöd och kanske en organisation som kan söka pengar för projekten. Därför känns det tidsenligt att skapa om verksamheten genom att lägga in Björkö Samverkan i föreningen.

Detta är också något som behöver formaliseras så snart som möjligt, så att alla idéer och goda krafter ska kunna komma igång för att fortsätta göra Björkö till en ovanligt levande och ”färgrik” ö att bo på!

En ny skola på Björkö

Nu är bygget igång! Idag hade vi ”start-fest” med representanter för kommunen, skolledning, byggare och ansvarig entreprenör – och mängder med barn och föräldrar och andra intresserade. Fint väder fick vi och istället för ”första spadtaget” gjordes handavgjutningar av elevrepresentanter. Så roligt!